Loading
Your Bridge to Deals in the Islands of the Rising Sun.
Sasunarufan13

Sasunarufan13

«…»
Última visita há 4 horas • Registado 7 anos atrás46,183 hits (586)

Figuras1,283

Produtos858

Media484

Sobre

I'm a shy, friendly girl who's absolutely obsessed with everything to do with England and Japan.
I'm especially obsessed with Naruto, Black butler and Nitro chiral (Sweet pool, Togainu no chi, Lamento)
I'm an avid yaoi fangirl
I'm also an avid collector of merchandise of Naruto, Black butler and Nitro chiral (also Death note, Bakuman, Hetalia and Bleach)
I write fanfiction and it's my dream to publish a book one day
Show(s)
Vampire shows, supernatural beings, House m.d., Prison Break, Naruto
Livro(s)
Everything supernatural or detective
Jogo(s)
Pokémon, Naruto
Qualidade(s) MOÉ
yaoi, shounen-ai, supernatural ...

Artigos15

Comentários238

0pt
Hey! Zag deze zojuist: PICTURE #2147788 , dacht dat je die mogelijk wel kon waarderen door de complete collectie Naruto Nendoroids. :)

Mja, het is me vooral met prize figures overkomen, wat ergens wel wat meer begrijpelijk is door het goedkopere plastic en algemeen lagere QC, maar toch...uergh... Anyway, als het me met scaleds overkomt ben ik nog 10x pissiger, want dat zijn gewoon dure figures en die horen meteen te kloppen en te passen als ze uit de verpakking komen imo.

Ohhh ik loop zo achter met Wonfes dingen checken. >.< Maar ik hoor wel goede dingen hier en daar van vrienden komen, dus geef me even wat tijd en ik loop helemaal bij LOL. Zelf ben ik blij dat er wat nieuwe dingen van Goblin Slayer gaan komen, ookal is die figure van Goblin Slayer zelf wel in een erg saaie pose...het is echt een character die een diorama verdient.

Anyhow, yay! L en Light verdienden echt wel nieuwe Nendoroids, die originelen zijn zo verouderd qua looks en breekbaarheid. Ik hoop wel een beetje dat ze iets nieuws gaan doen en niet dat ze de oude Nendoroids kopiëren in de nieuwe stijl. Ik ben alleen bang wel voor dat laatste omdat ze weer dezelfde outfits en poses hebben als de eerdere. Ik zou het eigenlijk leuker hebben gevonden als ze met andere looks kwamen (Light heeft toch behoorlijk wat meer outfits), maar oh well, meer Death Note figures is altijd goed. :)

Mja, of het nou geluk was met die sales price of dat ik nou de enige Baccano! fan is die zo gek is dat te betalen. OTL Maar in ieder geval, geduld loont zeker in deze hobby. :)

Niet alleen in de boekenindustrie, maar er zijn zo veel verhalen ook in het bedrijfsleven, van dat de eigenaren van een bedrijf bijvoorbeeld op een bepaald punt zo'n streng board of directors heeft, dat de eigenaren zelf bijna niks meer mogen kiezen voor het bedrijf. Dingen kunnen heel raar lopen als je niet dingen strak contractueel vastzet.

Over het bedrijfsleven trouwens, hoe zit het daar bij jou mee, als ik vragen mag? :O Heb je nog doorgezet voor die extra opleiding en/of een bijbaan?

Oh nee dan zeker niet. Ik denk dat het alleen leuk is voor Power Rangers fans die alles een stapje meet volwassen zouden willen zien. Ik vond Kamen Rider wel geinig overkomen, maar niet op zo'n manier dat ik er echt voor ga zitten om episodes te kijken. Dan heb ik nog genoeg (mediocre) anime om op de achtergrond aan te zetten als ik wat huishoudelijke klusjes doe LOL.

Haha, maybe? X') Loveless is wel heel erg van voor de tijd voordat zulke charactertypes populair werden. De meeste otokonoko manga zijn hevig 18+ (zie niveau Native figure LOL), ookal zijn er wel wat meer cute crossdressing verhalen te vinden als je wat meer rondzoekt. xD

Huh, is die Naruto al up for pre-order dan? Want het klinkt dan eerder alsof die Blu-Ray release is uitgesteld ofzo en dan pas als de BR aangekondigd is, ze het beeld er bij doen?

En met de prijzen...zolang mensen gek genoeg zijn om het te betalen, blijven fabrikanten dingen voor die prijzen produceren... :/

Echt? De laatste keer dat ik het checkte krijg hij jaarlijks een re-release en was hij goed te betalen LOL. *checkt pagina* Ja, ze hebben hem december 2018 nog een keer gereleased LOL. Ookal heeft de fabrikant wel zijn releaseprijs flink omhoog geschroefd sinds 2014, dus ik weet niet of hij dan hogere kwaliteit is of met ander/meer onderdelen komt tegenwoordig? Hoop het tenminste.

Nou, dan bij deze wat favorieten uit m'n Hentai Woody pics:
PICTURE #1016056
PICTURE #1017222
PICTURE #1018670
PICTURE #1019386
PICTURE #1020381 <-- personal favorite LOL
Hoe hij gluurt naar de rest van m'n figures LOL PICTURE #1036624 , ik heb hem trouwens nu opgeslagen, maar plan 'm wel over niet al te lang uit te pakken. Weet nog niet zeker waar/hoe ik 'm display, misschien in het hoekje van de detolf bij m'n meer ecchi figures LOL.

Ik vindt dat een goed punt, wat mij betreft mogen ze ook hier het strafbaar maken als je rookt met kinderen in de auto. Ik had een vriendin op de middelbare school en haar ouders rookten altijd uitgebreid in huis en het was ook zo sneu voor haar, want ze stonk altijd naar rook. :( Dus iedereen dacht altijd dat ze roker was en ze kreeg nooit de geur uit haar kleding etc. En dan hebben we het dus nog niet eens over de gevaren van second hand smoke hier...

Same here, toen hier net die regel van 'niet roken in barren' inging schreeuwden ook alle barren het uit dat ze failliet zouden gaan in no time. In realiteit viel dat best mee, want omdat iedereen er aan mee moest doen, was het niet zo dat er een verdeling was waar je wel en niet kon roken. Het was vooral in de eerste 2 jaar veel mopperende rokers omdat ze nu buiten moesten staan of in een rookhok/kamer moesten zitten.

Hrmm, wellicht omdat ze in Engeland ook mee kunnen pikken van de Engelstalige USA markt en dat onze oplages allemaal in het Nederlands lager gedrukt zijn en die in het Engels geïmporteerd?

Ik zou opschieten met naar Engeland gaan, want voordat je het weet is Brexit door en kost het nog een smak geld meer. xD Jullie hebben trouwens in België ook die goedkope en snelle treinverbinding naar Londen!

Ik heb zelf meestal wel dat de dag klopt, maar het tijdvak niet (meestal is het veel later). Soms gebeurd het ook dat de tracking code te laat is met updaten en dan is iets al naar me onderweg zonder dat ik het door heb. ^^''

Hier worden alle douaneformulieren onderzocht en alleen als de waarde heel hoog/laag is of als er iets vreemds op de pakbon staat, doen ze 'm open. De meeste pakketjes krijgen alleen de douane/belastingrekening er op geklapt en gaan zo weer door. Hier is het ook zo dat hoe meer je besteld hoe meer je onderzocht wordt. Tegenwoordig bestel ik niet heel veel meer uit Japan en komen de meeste pakjes wel door in 1-2 onderzoeksdagen, maar een jaar of 5 terug waren dat eerder 4-5 dagen en vroegen ze ook veel vaker om bewijzen (nu krijg ik dat gemiddeld maar 1x per jaar, meestal op goedkope pakketjes, willen ze kijken of er alsnog wat te halen valt. :P )

Mja hier vriest het al weer, dus super koud buiten, bah. Gelukkig (nog?) geen sneeuw, dus geen gladheid nu. Hopelijk blijft het zo. Niet echt romantisch weer met Valentijn in aantocht? :P

Zelfde met mijn vak van Maatschappijleer, een keuzevak als je de richting Economie/Maatschappij deed, dus de mensen die focus hadden op wiskunde, taal of scheikunde hadden niet eens de mogelijkheid die te volgen. ^^''

Is goed hoor! :D Wilde het gewoon even laten weten!

Groetjes!
4 dias atrás
0pt
Oh bij mij is het denk ik ook echt maar 5% dat tegenviel, het meeste ziet er beter uit dan verwacht en een enkeling heeft wat box damage of iets anders kleins dat niet eens het klagen waard is. Waar ik wel even over wil klagen is figures die slecht in elkaar gezet zijn zodat je ze zelf beschadigd, dingen zoals pegs die niet passen en ik weet niet of je pas m'n blog BLOG #42073 had gezien, maar die figure heb ik letterlijk bekrast terwijl ik haar normaal in elkaar wilde zetten. >.>

Hrmm, misschien heeft dat te maken met hun database die tegelijkertijd dingen online en in de winkel te koop zet? Of dat het met wat uurtjes vertraging op de site komt, maar dan al in de winkel verkocht kan zijn?

Ja, pff, what is up met die DX Nendoroids... Vaak komen die DX met hetzelfde, of een klein beetje meer, als waar vroeger een 'normale' Nendoroid mee kwam. :/ En Nendoroids zijn in de laatste paar jaren ook een beetje kleiner geworden, terwijl ze eigenlijk altijd al aan de prijzige kant waren voor het formaat van een grote trading figure... ^^''

Klopt ook! Ik ben nog bezig met de blog er voor schrijven, maar bij onze laatste group order heb ik ITEM #183667 bemachtigd, na een ruime 5 jaar 'm nooit te koop te hebben gezien. Ik heb er wel ruim het 6voudige voor betaald dan z'n release prijs, maar daar hebben we het even niet over. OTL

Soms is het ook een kwestie van de uitgeverij die de filmrechten verkoopt en dat de schrijver weinig er over te zeggen heeft...dus dat is ook iets om op te letten als jij of ik alsnog een boek op de markt gaat zetten. ;) Maarja, in mijn ervaring is het zelfs zo bij de betere verfilmingen dat je alsnog het boek moet lezen om wat beter de gedachtengangen van characters te snappen enzo.

Tsja, zelfs met die focus op Kamen Rider zag ik zo snel maar 6 nieuwe figuren daarvan...dus of ze zijn succesvol in die nieuwe niche, of ze zijn aan het sterven. ^^'' Over Kamen Rider trouwens, ik heb best veel vrienden die daar into zijn, maar zelf...ik weet het niet. Het is alsof je een soort van volwassenere Power Rangers kijkt LOL.

Ik weet niet hoe veel van dat soort manga/doujinshi je leest LOL, maar meestal zijn het inderdaad wat kleinere jongens in het otokonoko stereotiep, denk aan 1m40 of 1m50. Dus als we zouden doen alsof hij 1m50 is, dan maakt 1/4 hem 37,5CM als hij uitgestrekt zou liggen en dan is de pose van de figure nog samengedrukt, dus maakt ~30CM sense?

Oh ja, kuch, ik had het over de meer 'normale' figures van Tsume en niet die absurde statues LOL. Persoonlijk zie ik mezelf nooit meer dan 500 euro aan een anime figure uitgeven. Wellicht zou ik ooit hoger gaan voor een film/game-replica die mijn man graag zou willen (heb ik het ooit eerder met je over gehad dacht ik), maar dat zou dan ook echt een uniek stuk zijn en ik zie mijn anime verzameling toch wel meer als een ding met ook veel kwantiteit, zeker nu ik ook meer focus op goods in plaats van figures.

Mja same, ik vindt die Tabe Museum echt hilarisch, maar ik zie het toch als joke items. Net zoals dat ik die Hentai Woody heb, maar die was ook inclusief verzenden 30 euro ofzo als ik het me goed herinner, wat wel een beetje m'n max is om uit te geven aan joke items.

Het verbaasd me eigenlijk in hoe veel andere Europese landen er nog niet zo'n hoge sigarettenbelasting op zit als al jarenlang in Nederland hier. De hoge sigarettenprijzen helpen niet per se met oudere gebruikers stoppen, maar ze helpen wel met het nog minder aantrekkelijk maken voor jonge mensen om te starten, dus dat is wel goed. Hier was trouwens heel veel ophef toen ze voor het eerst gingen verbieden dat je binnen in café's niet meer mocht roken, tenzij er een apart rookhok was. Het was een kat-en-muis spelletje voor een jaar of 5 ongeveer totdat de meeste barren het opgaven er tegen te vechten. Nu gebeurd het nog maar zelden dat je een kroeg tegenkomt waarin vrij gerookt wordt.

Mja, daarom wacht ik tot ik de tijd heb om het te lezen en dan pas druk ik het af. xD Ik was ook een keer een online printservice tegengekomen die dan het boek voor een beetje extra meteen kan binden in zo'n plastic ringband, dus dat zou ik ook graag willen doen om het wat meer 'bewaardwaardig' te maken. :)

Oh, ik had geen idee dat de UK boekenmarkt zo cheap was zeg, wow! Enig idee waarom? Hier in NL is een gemiddelde release boek ook ~15 euro, als ze extra dik of hardcover zijn wordt het ~20.

Mja, ik hou zelf wel tracking codes in de gaten, maar tegenwoordig kan ik er vanuit gaan, of ik nou wel of niet thuis ben, dat pakketjes direct naar het postkantoor gaan of bij een random buur worden gedumpt.

Zou het kunnen omdat je mogelijk meer pakketjes dan normaal krijgt, dat je daar op een vaste onderzoekslijst staat voor dat papierwerk? :/ Ik neem aan dat ze (bijna) alleen maar pakketjes gaan 'onderzoeken' die onder de 22 euro voor belasting zitten?

Mja het is meer dat ik niet zou verwachten dat de motor van m'n auto nog aan gaat in zulke kou LOL.

Oh, da's wel nice. Dan zijn jullie daar al verder in gevorderd dan wij hier LOL. Het enige voorbeeld dat ik hier kan geven van zoiets is dat wij een keuzevak hebben die maatschappijleer heet en dan moet je verplicht voor die toetsen veel van binnenlandse politiek weten en recent nieuws volgen voor een examen plaatsvindt. Alleen is het dus een keuzevak en ik weet nog dat wij op mijn gigantische middelbare school maar 2 halve klasjes hadden die dat vak volgden. OTL

Nog bedankt voor het overnemen van de Gintama spulletjes! ^^ Ik hoop dat je er blij mee bent! En nog mbt op je PM en de volgende group order: Je kan ook altijd met minder items meedoen, bijvoorbeeld ook 5. 5 is toch wel een beetje m'n minimum, omdat het anders te veel gereken en gedoe wordt als mensen allemaal maar 1-2 dingetjes willen. :P

Groetjes!
6 dias atrás
0pt
Mja, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb het wel erger gehad. Dat tweedehands items in veel baggerdere condities kwamen dan verwacht, dus ze waren eigenlijk veel minder geld waard dan wat ik er voor betaald had door de nieuwe conditie. Achja, als ze toch in mijn collectie verdwijnen ben ik er niet echt boos om ofzo, maar het is toch wel...jammer.

Ik heb een keer gelezen dat dingen ongeveer tegelijkertijd in hun online en winkel-database gaan, maar dat er een voorkeur is voor verkoop in de winkel. Dus als een item op dezelfde dag over de toonbank in de winkel gaat als dat jij 'm besteld hebt op internet, dan wordt de online order geannuleerd. Het is dus niet alsof ze onder winkelopeningstijden door de winkel gaan rennen om dat item uit een schap voor je te halen zodra jij op 'bestellen' klikt. Iemand zou dus in principe pas een paar uur later in de winkel het item dat jij al besteld hebt kunnen kopen en dus alsnog voorrang krijgen. <-- Dit zou dan alleen gelden voor hele unieke items. Dingen zoals prize figures die ze groot in voorraad hebben liggen gewoon in een landelijk warenhuis van ze en staan soms niet eens in een specifieke fysieke winkel tot er een (online) order voor ze binnenkomt.

Ja, dat is het ergste. Met verzendkosten er bij en de 'droom'wisselkoers van PayPal was ze 123 euro inclusief verzenden. *slik* Dat is alsnog een stuk meer dan ik een paar jaar terug voor figures betaalde, maar 123 euro voor een scaled figure is tegenwoordig goedkoop...

Hehe, dat is waar, maar het blijft moeilijk! Ongeveer een jaartje terug vond ik ITEM #646096 gesealed, die toch wel minimaal een jaar of 10 oud zou moeten zijn. Alleen heb ik ook nog van diezelfde franchise wat meer unieke dingetjes waar ik me afvraag of ik ze ooit ga vinden, dan heb ik het over een toetsenbord met afdruk van het karakter er op en een telefoonhoesje voor een telefoonmaat die ook al jaren niet meer in productie is. :/ Maargoed, zoals jij zegt, je weet het nooit! Dus ik blijf sites zoals Suru goed in de gaten houden. :)

Mja, voor de maker van FMA was het ook haar eerste serie en meteen ook grootste hit, wat ze destijds ook niet kon raden dat ging gebeuren natuurlijk. Daarom wil ik er goed op voorbereid zijn, ookal wordt wat ik ga maken een flop LOL.

Ik heb hetzelfde met verfilmingen. Ik heb het idee dat veel schrijvers het niet doen, omdat er weinig/geen geld voor ze ligt bij een verfilming behalve de eenmalige licentiekosten. Dan gaan schrijvers liever verder aan hun volgende boek dan zich met een verfilming gaan bemoeien. Toch verbaas ik me ook vaak over de kwaliteit van verfilmingen. Zeker ook met gameverfilmingen, las pas dat Netflix nu een Resident Evil serie in de maak heeft met als director de persoon die al die belabberde films heeft gemaakt van de franchise. Waarom gaan ze nog steeds met die dude in zee als zijn films al ondermaats zijn. >.>

Zeker weten LOL. En dat niemand je vreemd aankijkt als je in een uitgebreide outfit of halve cosplay loopt. :P

Bij die paar miskleumen van Suru had ik het idee dat het om hele oude items ging, dus dat de lijm stickier was geworden. >.<

Ik ben even gaan kijken omdat ik benieuwd was en in het afgelopen ruime jaar hebben ze alleen maar Kamen Rider RAH's gemaakt en die franchise volg ik niet echt. Het is alweer ruim 1,5 jaar geleden sinds ze voor het laatst een anime character deden (Saber). Ik vraag me af of ze meer in de Kamen Rider niche nu verdienen en niet/weinig anime meer gaan doen, hrrm. RAH's waren altijd best wel duur en niet elke stond gegarandeerd voor hoge kwaliteit (ookal was het merendeel wel goed, ik kan me de woede nog herinneren over Link).

30CM is klein voor een 1/4, maar het is een klein character en hij zit in een redelijk compacte pose. Toch vindt ik het ook wel verbazend hoor, dat ze ineens een 1/4 van hem maken. Het is een leuk design, maar is hij het meteen 'waard' om een dure en redelijk grote 1/4 te zijn...? Hrrm.

Ik weet nog dat ik vroeger altijd Tsume zwaar overpriced vond, maar tegenwoordig zijn hun prijzen dichter op de gemiddelde scaled figure. OTL

Ik heb ook nog weinig Figma naar mijn interesse die uitkomen en die paar die ik redelijk leuk vind, schrikken me meteen af met de huidige release prices. Dingen zoals de Table Museum lijn zijn supergrappig, maar die prijzen zijn niet leuk voor wat in principe een uit de hand gelopen grap is. :P

Het ligt er heel erg aan natuurlijk, sigaren stinken ook niet naar mijn mening, maar de generieke sigaret uit de winkel wel. :/ Voor mij is het niet eens de risico's (ookal is dat ook wel een belangrijke factor lol), maar hier zit er zo veel belasting op sigaretten dat het gewoon verschrikkelijk duur is om roker te zijn. Als je hier een pakje per dag zou roken, zou je elke week een scaled figure kunnen kopen van dat uitgegeven geld. :P

Ik heb het ook niet zo op digitaal lezen en zelfs sommige fantranslations die ik graag wil lezen, maar veel pagina's zijn, print ik gewoon zelf uit LOL. Ik heb nog een hele grote boekenreeks liggen hier in PDF vorm die waarschijnlijk nooit een official translation gaat krijgen, dus ik denk dat ik er een keer naar een copy shop mee ga, omdat er ook veel pagina's met artwork tussen zitten, dus dan wil ik het wel in mooie kwaliteit hebben. :)

Mja, Amazon self publishing is niet echt eerlijk naar de schrijver toe, daarom zou ik het alleen als last resort hebben. Ik vindt het trouwens wel verbazend, maar je vriendin verloor geld er door? :O Want ik dacht dat het slechtste dat kon gebeuren weinig winst maken was, maar ik wist niet dat je geld kon verliezen zelfs. *slik* Dan ga ik nog liever een stuk van mijn spaargeld in een eigen print doen en verzend ik de boeken wel vanuit huis. :P

Ligt bij jullie de post er officieel uit door dat kleine beetje sneeuw? :/ Ookal ben ik wel ergens verbaasd dat ze hier nog rijden, en ook dat de afvalwagen kwam. xD Op dit moment is trouwens de sneeuw weg, maar voor volgende week is er weer veel kou en sneeuw voorspeld.

38 dagen voor EMS, WAT?! Zat het heel lang vast bij de douane voor inspectie ofzo?

Ik vraag me altijd af hoe de mensen in Canada en dergelijke koude gebieden hun auto nog aan het werk krijgen. >.<

Ik was zo zenuwachtig toen ik voor het eerst zelf mijn belastingaangifte moest doen LOL. Niet dat het per se heel moeilijk is hier, maar je moet gewoon heel veel papierwerk voorbereid klaar hebben liggen en heel veel dingen controleren, dus je bent altijd wel makkelijk een halve dag kwijt aan de invulformulieren en halve dag aan de voorbereiding. Daarnaast, de meeste tieners, inclusief ikzelf, krijgen hun eerste baan rond die leeftijd en dan is het ook zeker handig om wat meer info te krijgen over wat wel/niet kan/mag op een werkvloer. Er wordt hier in NL te veel misbruik gemaakt van jonge mensen op de werkvloer die ze vaak taken geven die nog niet zo jong mogen, om nog maar te zwijgen over de slechte lonen...

Laat je het me later vandaag ook nog even weten met de Gintama items? Mag ook over PM, dat zie ik wat sneller. Thanks! ^^
8 dias atrás
0pt
Hoi!

Ik gooi ook even de PM samen met je wall comment. Hrm, volgensmij hadden we het er eerder ook kort over, maar omdat ze weigeren te verzenden naar het buitenland, gaan ze dus alleen uit van Japanse garantie. En mensen daar hebben hun pakket in 2-3 dagen, dus dan is een week om een probleem te melden ruim genoeg. :/

Gelukkig Suruga-Ya (nog) niet, maar er zijn genoeg shops die ook weigeren aan proxies te verkopen, omdat ze weten dat het naar buitenlanders dan gaat en ze dan bang zijn voor indirecte klachten. Daarom hebben de meeste proxies ook in hun disclaimers staan dat ze aan geen enkele vorm van klantenservice doen en dat kopen van die sites op eigen risico is. :( Mijn proxy is geen bedrijf, dus ze wil het nog wel voor de aardigheid doorspelen zo'n klacht, ookal is ze 100% zeker dat Suru ook bij ons niets zou doen, wat dus bleek.

Maargoed, voor heel veel goods hebben we alsnog geen andere keuze. Zelfs al stond ik letterlijk zelf in een overvolle Suruga-Ya in Japan kan ik me niet voorstellen dat ik zelfs na urenlang spitten even veel goods zou hebben gevonden als een snelle check door hun website. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op shoppen en rondkijken in fysieke winkels, maar ik weet dat van de super niche dingen die ik leuk vindt ze echt niet prominent op display staan. Of nog erger, ze staan achter in het warenhuis, want het is niet de moeite waard om in de store te zetten. xD

Inmiddels is trouwens de prijs bekend gemaakt voor die ene figure waar we het de laatste paar keer over hadden ¥12,400. Oef. Het is eigenlijk niet zo erg als ik had verwacht (met andere scaled figures van de fabrikant op 13K en 14K), maar echt blij ben ik niet. ^^'' Hopelijk is dit de enige figure die ik zo graag wil pre-orderen in 2019...

Klopt hoor, want ik doe ongeveer ~4x per jaar een grote order bij Suru en dan zijn er meestal maar 1-3 nieuwe dingen voor mij te koop van Baccano! die ik nog niet heb. xD Dus al die items gaan dan in het mandje. :P Het meeste officiële heb ik tegenwoordig wel, dus het gaat voornamlijk om (recente) doujinshi. Er zijn naar mijn weten 3 Garage Kits van Baccano! als gelicenseerde items die ik nog moet hebben, maar die komen nooit te koop. Heb ze niet eens gezien en misgelopen bijvoorbeeld. Ohja en er zijn nog wel wat officiële items die samen kwamen met de eerste DVD release, maar die heb ik wel redelijk opgegeven om te vinden. Dingen zoals drankglazen enzo. Wie heeft die nou nog gesealed of in goede conditie na 10+ jaar, naast de waarschijnlijk lage oplage... ^^''

Ik weet dat de FMA schrijfster zelf vaak genoeg heeft gezegd het jammer te vinden dat ze niet van alles FMA 1 piece in haar eigen bezit heeft. Dat er met voornamelijk de animelicentie zo veel wordt rondgerend en doorverkocht dat ook niet al het nieuws van merchandise haar bereikt. :( Daar werd ik best verdrietig van toen ik dat las. :( Daarom had ze bij meer recente series daar strengere regels voor opgezet, van Silver Spoon bezit ze dan wel elk stuk officiële merchandise. Nouja, het verhaal heeft me wel geleerd dat als ik ooits iets merchandise-waardigs zou maken, dat ik in ieder geval die eis zou hebben dat ik 1 of 2 stuks van elk item dat geproduceerd wordt wil krijgen...

Jaa, Riko heeft ook veel leuke kleding, deze is zo cute: ITEM #581556 . En dan Yoshiko zelf heeft ook nog 2 andere figures in casual kleding, vindt vooral die met de groene jas heel leuk: ITEM #619103 + ITEM #581581

Ik heb met Suru een paar keer gehad dat de itemsticker direct op het item zelf zat, en dat zelfs met speciale middeltjes en heel voorzichtig er af halen er schade op het item bleef. Dat vind ik dan een beetje slecht werk van Suru. De meeste van hun items zijn nog gesealed of ze doen er zelf een zakje om, dus ik snap niet wat ze dan bezielde om zo'n sticker direct op een boekcover of op een figure z'n basis te doen. :/

Ai, RAH's zijn sowieso tricky op de tweedehands markt met de kleding enzo, en dat makkelijk joints breken, dus dat je half kapotte moet kopen. >.< Nu ik dit zo typ, ik heb zo lang niet meer van die lijn gehoord, maken ze eigenlijk nog wel nieuwe RAH's?

Oh, Mao was die ik bedoelde! Had niet door dat hij al up for pre-order was. Oh gosh, hij is wel heel cute geworden zeg. Wel een beetje jammer dat dat kussen zo veel kleiner is. Maar damn, had niet door dat ze hem 1/4 aan het maken waren! Dus we hebben onze eerste naked 1/4 male nu. xD Dat formaat verklaart de prijs wel wat meer, want al die 1/4 Bunny girls die Freeing maakt zijn ook ~200 euro basisprijs uit Japan. Dat zegt niet dat ik het gigantisch eens ben met de prijs, maar als hij 1/6 was ofzo was het echt al helemaal een belediging.

Ik was ook redelijk verbaasd over de combiprijs van Vanilla en Chocola en die vindt ik denk ik nog wel erger dan Mao op zijn 1/4. >.< Native was altijd al één van de duurdere merken, maar die 2 gaan ook echt te ver in prijs... Voor mij is zelfs bij hoge kwaliteit items op een gegeven moment er gewoon een limiet. :/

Mja, dat bedoel ik idd. .-. *sigh* Geef het nog even wat tijd en dan zijn zelfs Figma's 100 euro. OTL

Er zijn nog steeds mensen die niet geloven in second hand smoke...

http://www.sondrakistan.com/wp-content/uploads/2013/10/aaaaaDimViewPup.jpg

Sowieso wordt in huis roken niet aangeraden, het gaat in je behang zitten, de verf, je meubels, je keukenapparatuur...wil je jezelf *nog* sneller dood hebben? >.> Elk huis/appartment waar wij in gewoon hebben was voor ons in bezit van rokers en het is altijd een gevecht tegen die gele aanslag, ookal is de geur al lang uit het huis weg. Soms kan zelfs nog jaren later de eerdere gele kleur weer door je nieuwe witte verf heen slaan. :/ Nouja in een gelukje, de meeste mensen <40 zijn tegenwoordig een stuk slimmer en roken algemeen minder, en al zeker minder in huis als ze het dan wel doen. Dus het is een kwestie van die oudere generaties voornamelijk die niet echt slim doen.

Ik heb nooit de mogelijkheid gehad via BiJ, maar met SAL nonexistent voor ons, zou zo'n lege doos naar me verzonden moeten worden via air parcel of EMS. En tsja, wil ik nou echt toch wel makkelijk ~20 euro betalen om een lege doos thuisgestuurd te gaan krijgen? :P Als ze het wilden combineren met een andere order van mij en dat de verzendkosten een beetje hoger zou maken, zou ik het wel hebben gedaan. Maar dan ook weer, wil BiJ mogelijk wel wekenlang met die legen dozen in hun warenhuis willen zitten voor die halve persoon die wél z'n vervangende doos wil krijgen? :P De enige manier waarop dit eerlijk had kunnen gebeuren, dat zowel de shop als de klant niet de dupe zouden zijn, is als Aniplex zelf de verantwoordelijkheid en kosten op zich zou hebben genomen die dozen te versturen. Maargoed, het is al verbazingwekkend genoeg dat Aniplex die extra dozen ging maken eigenlijk.

Als dat self publishing op Amazon met digitale boeken? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar zelfs al is het self publishing, ik wil echt een boek in mijn handen kunnen hebben, haha! Digitaal er naast is ook wel leuk, maar ik wil toch echt geprinte boeken ookal is mijn winst er op lager.

Ik weet dat eerder volgensmij ook Amazon zelf zoiets aanbood dat zij ook de boeken voor je konden drukken. Dus dan zouden letterlijk ook alleen bij een bestelling er een boek van de pers afkomen en dan sta je een deel af aan Amazon en een deel af voor printkosten per verkochte editie. Een beetje zoals Redbubble werkt, dat alleen een product geproduceerd wordt bij een bestelling om het risico zo laag mogelijk voor iedereen te houden. Ook hierbij verlaagd je winst, maar het is een kans om zonder instaprisico je boek meteen op een groot kanaal zoals Amazon te hebben. In het verleden heeft bol.com ook met zoiets geexperimenteerd, maar daar werd na een paar maanden al de stekker uitgetrokken LOL. Ik heb altijd het idee dat bol.com Amazon probeert na te doen zonder al te veel na te denken. :P

Ik heb nog een leuk verhaal over de sneeuw: Verwachtte gisteren een pakket. Niet aangebeld of iets gezien/gehoord van de postbode. Zie ik eind van de middag dat er op 3:30PM stond dat er niemand thuis was en ze hadden geprobeerd het te bezorgen. Loop naar de brievenbus om het 'pakketje gemist' briefje te halen en de hoge laag sneeuw verklapt de postbode goed: Alleen voetstappen naar de brievenbus zijn zichtbaar en geen voetstappen naar de voordeur. Puik werk PostNL, maakt niet uit hoe vaak ik hier over klaag, jullie bezorger weigert ooit bij mijn voordeur aan te bellen en dumpt meteen bij het begin van de oprit een briefje er steeds in. >:U

Als voor de weersvoorspelling hier hebben we in ieder geval t/m woensdag nog steeds dikke pakken sneeuw en donderdag wordt mogelijk de eerste dag sinds een lange tijd met boven-vriespunt temperatuur. Laten we het hopen, ben wel klaar met de winter. :P

De grap met de elektrische deken in ons huishouden is dat ik 'm voor mijn man gekocht had een paar jaar terug omdat hij een gigantische koukleum is. Alleen na een paar keer gebruiken vond hij het helemaal niks, omdat hij door die hoge warmte, zoals hij het zelf omschrijft, 'saunabenauwdheid' voelt. Dus sindsdien is hij van mij. xD Ik hou wel van de warmte (en ook van sauna's LOL).

Pffoe, ik had bij een eerdere baan een collega uit Canada en die had ook altijd heel veel verhalen over het weer daar. Dingen zoals dat als je naar buiten gaat in die kou je je gezicht MOET insmeren met vaseline of andere vettige zalf omdat je anders met een compleet kapotte huid op je bestemming aankomt. Het was bij haar baan daar op kantoor zo dat de vrouwen allemaal 's ochtends al heel vroeg op kantoor kwamen, om dan op een rijtje op de WC hun make-up te doen, omdat je die dus niet al thuis van tevoren op kon doen. En dan aan het eind van de dag was dat ritueel er nogmaals, dan gingen alle vrouwen weer alle make-up er af doen en zich weer insmeren met vaseline om de kou te trotseren.
^Ik moet er niet aan denken om op een plek te wonen waar het zo koud is dat je niet normaal naar buiten kan. D:

Hrrm als jullie overheid wil dat er meer geld uitgegeven en minder gespaard wordt, dan gaan ze zeker de banken niet helpen LOL. Hier is het redelijk omgekeerd, er is een heftige verdeling bij ons met mensen die heel goed met geld kunnen omgaan en mensen die echt niet weten wat ze aan het doen zijn (zowel het goede als slechte gedrag is vaak iets dat generatie op generatie wordt doorgegeven). Aan de ene kant is de overheid druk bezig om de groep die voor geen meter kan sparen te helpen met cursussen over hoe je uit schulden kan blijven etc, aan de andere kant wil de overheid dat de mensen die wel goed met geld kunnen omgaan en/of veel geld hebben niet te veel sparen, omdat het in de economie moet komen zodat er belasting aan kan worden verdiend. Volgensmij had ik je al eerder verteld dat er een limiet is van maximaal 10K spaargeld per huishouden hier in NL en als je meer dan dat hebt je zwaar belast wordt aan het eind van het jaar. Dus in dat opzicht worden we wel een beetje gepushed om niet geld op de bank te hoarden. Wat vervolgens dan de rijken mensen hier gaan doen is het overtollige geld op buitenlandse banken zetten of het op meerdere plekken verspreid cash opslaan...

Algemeen ben ik sowieso voorstander om mensen te leren met geld om te gaan en/of om te sparen als middelbare school-lessen enzo. De groep in ons land die van paycheck to paycheck leeft en daarnaast veel onnodige schulden maakt is veel te hoog. Uiteindelijk kosten andersmans' schulden en cursussen ook weer belastinggeld, dus voorkomen is beter dan schadebeperking.
13 dias atrás
0pt
Mja, ik verzamel meer van best wel niche franchises, waar ik meestal al blij moet zijn om een paar keer per jaar iets nieuws van te vinden LOL. Dus dan ben ik niet zo picky op characters en de meeste items hebben ook nog eens de full cast of een groot deel van de cast, omdat ze weten dat het een te groot risico is om enkel maar een deel van de cast of een los character op de merchandise te zetten, als het dan niet goed verkoopt. OTL Maar van de paar grotere franchises waar ik van verzamel focus ik me op één character designer of dus 1 of 2 characters.

Weet je bij dingen zoals Naruto vraag ik me zelfs af of de originele author van alle merchandise die er gemaakt is, 1 stuk er van bezit LOL. Als ik dan toch ooit een eigen franchise zou opzetten (bijvoorbeeld door onze eerder besproken boeken :P ), dan wil ik echt alle merchandise van mijn eigen franchise bezitten. :)

Nee, die prize figures zijn makkelijk te vinden en niet al te duur. Op een enkeling na is mijn ervaring ook met prize figures (vooral als ze van populaire series zijn), dat ze toch wel te vinden blijven op de aftermarket, zelfs al zijn ze 5 of 10 jaar oud. Dus ik zie geen haast om die Love Live meiden te gaan kopen. :) Welke vindt jij het leukste? Ik vindt ze allemaal zo fashionable, haha! Maar Yoshiko is waarschijnlijk mijn favoriet. :)

Het zijn meer Japanse sociale regels, dat zij best wel veel respect aan winkels tonen voor het dragen van de goederen, in plaats van andersom in onze Westerse wereld waar de klant koning is. Daarom willen ook zo veel shops niet aan buitenlanders verkopen waardoor je een proxy nodig hebt :( Suruga-Ya doet het bijvoorbeeld niet meer omdat er te veel klachten kwamen over tweedehands/geopende items die net een beetje afweken van foto's/omschrijving.

Ergens is het wel goed voor de tweedehands markt dat er zoveel meteen op Mandarake komt. ^^'' Zeker voor ons buitenlandse verzamelaars kunnen wij op die manier gesealde figures binnenhalen van tweedehands sites, wat zeker bij oudere figures toch wel fijn is.

Mja, maar ik bedoelde Aoba's release prijs LOL. Zeg niet dat die netjes was, maar had verwacht dat ze de BL fans nog meer wilde melken tbh. >.<

Huh, welke figure heb je het over? Ik weet niet zo snel welke andere ze hebben behalve die kleinere bunny boys en dan die in de maid outfit die volgensmij nog geen geverfd prototype heeft. Maar yikes 300/400 euro is dus de prijzen waar ik het over had dat ik dit doe met de PVC figure hobby:

https://pbs.twimg.com/media/CN13Y00WcAEeM4z.jpg

Ik weet niet waar alle Japanners dat geld vandaan halen, maar ik heb het niet. >.< Ik weet nog dat ik het vroeger super spannd vond om mijn eerste 100 euro figure te kopen, maar dat is tegenwoordig ook een lachertje.

Nou, ik ben er redelijk zeker van dat die persoon dus in huis rookte en dan waarschijnlijk in dezelfde kamers als waar de figures stonden. :( Er zijn zooo veel mensen die er geen fuck om geven. Ik heb ook meerdere keren bij mijn figure collecting lecture mensen gehad die gewoon toegaven dat ze in huis rookten naast de figures en dan vroegen ze zo casual van 'ohja de figures hebben een plakkerige laag, zijn vergeeld en leunen nu, hoe fix ik dat?'. :I

Als iemand op het balkon/in de tuin rookt of in andere kamers van het huis, is er nog steeds een risico dat de geur een beetje overdraagt op figures, boeken of electronica. Dus een lichte rookgeur zonder plak kan van zoiets komen. Maar echt roken in de buurt van figures geeft ze dus een nicotineplaklaag. Yegh.

Van wat ik weet gingen die vervangende dozen naar de originele distributeurs, dus als de originele eigenaar deze nooit geclaimd heeft, zal Mandarake 'm ook niet hebben. Big In Japan, waar ik Ciel vandaan had, vertelde me dat ze niet de zending van vervangende dozen hebben geaccepteerd, omdat zij zelf heel veel shipping costs daar voor moesten betalen met dan nog maar de vraag of de kopers van de figuren weer extra shipping costs willen betalen om de dozen te krijgen. Dus ze wilden niet dat risico lopen onder het norm van klantvriendelijkheid... :/

Ik ben zelf dus vooral verdrietig om dat beschadigde poster en ik weet ook niet hoe veel/weinig een mogelijk nieuwe eigenaar er om zou geven.

Ah zo, dat is wel jammer dat je dan niet direct in contact komt met uitgeverijen, zo'n literary agent zal waarschijnlijk ook wel een percentage eisen. Maargoed, soortgelijke dingen maken wij nu ook mee met meerdere bedrijven waar mijn man voor wil werken. Die beroemde bedrijven kregen zo veel troep-applicaties direct, dat zij ook recruiters die 'officieel' met hun samenwerken hebben en je eigenlijk alleen binnen komt via zo'n recruiter of een ander geschikt iemand in je netwerk.

Succes in ieder geval met je boeken published krijgen. :) En als het niet lukt met zo'n agent zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om self-published te zijn en dan vooral/voornamelijk via online kanalen je boek te verkopen, dat vindt ik ook best tof. :)

Hier is het elke dag onder het vriespunt en blijft de sneeuw dus opstapelen. :( Moest ook vandaag boodschappen doen en de wielen van m'n fiets gingen bijna niet vooruit in die dikke laag sneeuw. OTL Maar gelukkig is het tenminste niet glad ijs. *klopt af* Want dat is nog gevaarlijker...

Ik ben ook verslaafd aan mijn elektrische deken. xD Zodra de temperatuur onder de 10 graden dropt gaat die van mij al elke dag op het bed LOL.

En aww. xD Jij bent dus niet iemand die samen met d'r katten in bed ligt/slaapt? Veel mensen doen dat wel (ook met honden), maar ik ben er zelf ook niet zo fan van.

Brr, moet je voor de grap eens kijken naar de temperatuur nu in Canada. xD Mijn man heeft ook wat jobmogelijkheden in Canada, maar no thanks. Ik heb al aardig wat health issues in Nederland die aanscherpt worden door de kou, dus ik weiger om ergens met een nog kouder klimaat te wonen. >.<

Yeah, hier is hopen op een goede Yen lol.

Ik kreeg toevallig gisteren mijn jaaroverzicht op de bank. Over het hele jaar 2018 heb ik 1,49 euro aan rente verdiend:

https://66.media.tumblr.com/a5bd27ad888135defd03b4eb0ed1b01d/tumblr_inline_ou0680Ss3t1sx3ujt_540.png

Thanks, I guess. :')

Op dit moment kunnen ze rente zo goed als afschaffen. :P Of de overheid moet ingrijpen en weer gaan aanmoedigen om rente hoger te krijgen. Nu sparen heel veel mensen hun geld inderdaad in cash of gaat het naar een buitenlandse bank.
15 dias atrás
0pt
De meeste mensen die van zulke franchises houden, houden het ook alleen maar bij 1 of 2 characters om te verzamelen. Of als ze de main cast helemaal willen houden ze het bij 1 specifieke set. Of nouja, dat is wat de meeste Westerse verzamelaars doen. Die otaku-kamers in Japan zijn echt gestoord. X_X

Zelf heb ik een beetje aanleg met die franchises, maar qua Vocaloid verzamel ik alleen van Calne Ca ENTRY #50879 , IdolM@ster alleen Anzu ENTRY #38984 en bij Love Live! vindt ik gelukkig de meeste prize figures en dergelijke leuker dan de duurdere figures en specifiek heb ik ook meer aanleg bij hun casual outfits dan de idol outfits. Dus dan zou ik bijvoorbeeld ooit een set zoals deze willen: PICTURE #2014184 , ze zijn zo stylish! :D

Mja, maar dat is niet iets van de laatste paar jaar naar mijn idee. Ik heb eigenlijk al sinds ik verzamel het idee dat er altijd veel mensen in Japan hun figures direct na release terugverkopen. Dat ze spijt hadden van hun pre-order, maar een order cancellen is niet echt een ding in Japan.

En tsja, je hebt altijd mensen die beïnvloed worden door flavor of the month-anime of een kleine rush krijgen van hoe leuk ze een bepaald character vinden op dat moment, om later bijna alle interesse verloren te zijn. Ik heb ook in de eerste 5 actieve jaren van mijn verzamelen veel miskopen gedaan, vooral original characters waar ik compleet interesse in verloor.

Ik weet nog dat ik Native's Aoba eigenlijk nog verbazend goed geprijsd vond. Hij is zeker niet cheap, maar ik had me schrap gezet voor nog veel erger. xD

Ik vraag me af of we ooit op een gek punt gaan komen waar het onmogelijk gaat zijn een figure voor <$300 te krijgen. *slik* Als dat zou gebeuren hoop ik dat oude figures ook in prijs gaan stijgen, dan abandon ik de hobby helemaal LOL. Dan ga ik me wel focussen op grote replica's en statues enzo en stop ik met anime PVC. :')

Het was...zeer chemisch LOL. Je ruikt het zelfs nog een beetje in de specifieke vitrinekast waar ze in staat, maar tsja, als je van zulke oude series houdt zoals ik heb je vaak niet veel keuze LOL.

Maar het kan nog erger...ik heb een keer een nicotine-besmeurde tradingfigure gehad. >.> Dus helemaal geel en plakkerig. De plakkerigheid en het meeste geel kreeg ik na een tijdje wel weg, maar die geeeeeeeeeeeeurrr, pfff. Je kan het verminderen, maar het komt er nooit meer uit. Heb uiteindelijk die figure verkocht voor heel goedkoop aan iemand die zei zelf toch roker te zijn en dat het haar niet uitmaakte.

Klopt, uiteindelijk zal ik daar geld op verliezen en in the end, staat inderdaad weer dezelfde figure in de kast. Gelukkig kan ik het redelijk van me afzetten en wordt ik alleen heel soms er aan herinnerd. Mocht ik het toch wel ooit echt zat zijn, dan is het eerder dat ik die figure verkoop en nooit meer terugkoop. :P

Dus jij hebt ook nooit een gecorrigeerde doos kunnen bemachtigen? En tsja, het probleem is dus dat mijn Ciel met een dikke deuk in de verzenddoos bezorgd is, waardoor het poster dik in de kreukels lag. De figure zelf en zijn doos zijn 100% prima, maar die poster is dus in dramatische conditie (heb de poster maar wel bewaard voor wat het waard is). Ik denk dat als ik 'm zou verkopen ik maar beter de poster niet bij de deal doe, omdat anders mensen misschien argwaan krijgen dat de rest van de figure of z'n doos ook in slechte conditie moet zijn als de poster dat is. :( Ik vindt zelf de art op de poster mooi en als het toch geen verzamelwaarde meer heeft, dan hang ik 'm misschien zelf wel aan de muur. xD

Oh, dat is wel goed en interessant dat je die literary agents hebt die verwachten dat je boek (bijna) af is. Mja, mijn logica zou eerder zeggen dat je die 3 afgemaakte hoofdstukken hebt juist als 'pitch' en daarna gaat de agent je sturing geven op hoe de rest moet. Anyhow, ik heb zelf ook nog op mijn bucket list dat ik 1 (of mogelijk 2) boeken zou willen uitbrengen met wat ideeën waar ik al lang mee loop (1 zou een fantasy/sci-fi verhaal zijn en de ander crime/drama). Alleen heb ik nog zo veel achterstallige andere hobby's dat ik die dingen wellicht bewaar tot ik wat ouder ben (en ook minder actief kan zijn lol). Vooral omdat mijn voornaamste vrijetijdsbesteding nu, mijn vrijwilligerswerk, inhoudt dat ik veel moet reizen en rondlopen en dat is zelfs al op mijn leeftijd en fitheid vermoeiend. Kan me niet voorstellen dat ik dat nog op 50+ wil doen LOL.

Terwijl ik dit typ kijk ik uit het raam waar al een lange tijd dikke sneeuwvlokken vallen LOL. Hier is het sinds gisteren weer aan het vriezen en het gaat voor minimaal een week niet ophouden, de sneeuw ook niet. Op dit soort momenten ben ik zo dankbaar dat ik niet meer dagelijks met de auto naar werk moet. Mijn buurt wordt niet gestrooid, dus de eerste 10 en laatste 10 minuten van mijn reis waren altijd zo gevaarlijk. :( Heb in het verleden ook bijna ongelukken gehad door de glibberigheid.

Vroeger kon ik me altijd herinneren dat het altijd al goed winter was tijdens Sinterklaas, nu begint de winter altijd pas in het nieuwe jaar. Ik maak me er vooral zorgen om, omdat het echt in zo'n korte tijd zo extreem anders is geworden. :/ Wie weet gaat nog gedurende mijn leven het klimaat volledig veranderen hier. X_X

Ik heb angst voor rond de 17K, maar ik hoop dat het iets minder gaat zijn, omdat ze een klein character is. X_X Ik hou je op de hoogte zodra het bekend is. *slikt* Gelukkig staat de yen laag, ze is waarschijnlijk een exclusive, dus ik zal haar van BiJ gaan halen.

Ik heb redelijk wat noodgeld altijd op de spaarrekening staan, maar zelfs met de rente daarop verdien ik niet eens de maandelijkse servicekosten van de bank terug LOL. Dus die enkele keer dat ik wat cash geld heb neem ik ook geen moeite meer om het op de bank te zetten en gaat het gewoon op aan boodschappen. :P
17 dias atrás
0pt
Hoi! Geen probleem hoor, soms doe ik er ook een tijdje over, zoals je weet. :P

Mja, vaak genoeg zeggen mensen ook hier op deze site dat wij zo'n klein deel van de figure-doelgroep zijn, dat het er voornamelijk om gaat of genoeg mensen in Japan die gekke prijzen blijven betalen. Ik vindt het vooral merkbaar hoe van populaire franchises de figures steeds onbetaaldbaarder lijken, Love Live figures in simpele poses zijn 14-15K bijvoorbeeld en in Japan zijn er genoeg idolfanaten die bijna alles voor hun Love Live meiden willen betalen. Zelfde geld voor figures van Vocaloid, IdolM@ster etc. Gelukkig is er dan nog Kotobukiya die het meest betaalbaar blijft. Zag dat hun nieuwste Hero Academia figure ook maar iets van 8K was en dat is echt een populaire franchise! Toegegeven, Koto heeft niet per se de allerhoogste kwaliteit in verhouding tot andere fabrikanten, maar hun prijzen val ik tenminste niet meteen van flauw LOL.

Zelf heb ik met die hogere prijzen dat ik gewoon selectiever ben. De reden dat ik 'te veel' ga betalen voor ITEM #604888 , is omdat ik de franchise gewoon graag wil supporten en ik weet dat niet veel fabrikanten een figure van haar zullen maken. Ik vindt het dan moeilijker om de hoge prijzen goed te praten van de eerder genoemde franchises zoals Love Live.

Mijn ergste 'oude figure geur' die ik ooit heb gehad kwam van ITEM #11154 die 14 jaar gesealed was geweest. *shivers* Maar nog erger dan stinkende, vindt ik plakkerige figures, ookal doen een aantal badjes veel goeds, ik heb figures die ik plakkerig heb ontvangen, nooit 100% plakvrij gekregen...ik kreeg ze gewoon...minder plakkerig na heel veel wassen. >.<

Mja, uit Japan ben je bijna altijd zeker van goede kwaliteit, ookal is het wel zo dat de enkele keer dat er iets slechte kwaliteit is, het ook dramatisch slecht is, maar de meeste shops accepteren items in dat soort kwaliteit niet eens (dus zulke damaged items zie je alleen op auction sites enzo). Maargoed, zelfs al is een figure pristine behandeld, je weet niet of de vorige eigenaar een asshole was in persoonlijkheid. :P Dat laatste heb ik ook een keer helaas binnen NL gehad, toen kwam ik kort nadat ik een tweedehands figure van iemand kocht op Aniway er achter dat die persoon gigantisch naar is. :/ Mensen hebben me aangeraden om de figure met de 'nare associatie' door te verkopen en 'm nogmaals op een site uit Japan te halen, maar euh, dan heb ik uiteindelijk toch een figuur die er hetzelfde uitziet, ookal heb ik dan er eentje die niet letterlijk van die nare persoon komt. Dus veel lost dat nou niet op. :/

Klopt, daarom heb ik ook expres mijn Ciel gesealed gehouden en zal ik 'm als één van de laatste figures uitpakken. Dat doe ik trouwens wel met meerdere 'dure' figures waarbij ik twijfels heb, want juist doordat ik dan uitstel ze te koop te zetten, worden ze langzaam aan meer waard (als ik dan toch besluit ze weg te doen). Ookal moet ik wel zeggen dat Ciel verplicht EMS shipping was, de shop mij nooit de vervangende doos heeft opgestuurd en de poster beschadigd is aangekomen (naast uiteraard ook de betaalde douanekosten). Dus ik zou zeker verlies lopen als ik 'm nu zou verkopen bijvoorbeeld. Volgensmij willen ook best wel veel mensen die vervangende doos en/of hechten ze waarde aan dat poster.

Hrmm, niet lullig bedoeld, maar is het niet zo dat veel uitgevers graag al vroeger in het schrijfproces betrokken willen zijn, om zo meer sturing te geven aan het verhaal waar de schrijver mee bezig is? :O Er is uiteraard wel een kans om een novel 50-100% af gepubliceerd te krijgen, maar er is mij altijd verteld dat het beter is om een idee te pitchen en dan aan een agent gekoppeld te worden, dus daarom wilde ik het ook even voor jou zeggen. Wellicht nu al slim om met je half-affe novel een uiteverij te benaderen? Tenzij je via een selfpublish-kanaal gaat natuurlijk, dan kan je doen wat je wilt. ;)

Wij zijn uiteindelijk (zeer sloom :P ) met de auto gegaan. Bij ons is het eergisteren gestopt met vriezen en ook instant was alle sneeuw en ijs weg na 1 nacht zonder vries. xD Maar nu staat voor vannacht en de komende dagen weer elke dag vriezen gepland en hebben ze het er zelfs over dat schaatsen op natuurijs wellicht mogelijk gaat zijn eind deze week/begin volgende week. :/ Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vindt het super irritant dat tegenwoordig de winter nog tot zo ver in Februari doorloopt, in mijn herinneringen vroeger begon altijd de lente al een beetje in maart en was vaak op mijn verjaardag in mei een feestje buiten mogelijk. Tegenwoordig is het elk jaar regen en 10 graden op zijn best op mijn verjaardag. :/ Ik kan me niet eens herinneren wanneer de laatste keer was dat het niet op mijn verjaardag regende. :( Vorig jaar gingen we op mijn verjaardag minigolfen en op weg naar de minigolf zaten we in een hagelbui. >.< Gelukkig was de helft van de banen indoor.

Ik heb denk ik vroeger te vaak mijn vingers gebrand met pre-orders die in prijs zakten, dus daarom doe ik het niet te vaak meer. Mijn toppunt was toen ik 2x op rij een figure had die tegenviel, die vervolgens voor bijna 50% minder al op de aftermarket gingen een paar weken later. Dus het moment dat het na slome SAL shipping bij mij thuis kwam, waren ze al in de aanbieding in Japan! >.< Dus ja, dat heeft mijn portemonnee wel gevoeld, want ik was zo ontevreden dat die 2 beiden meteen in de verkoop gingen en ik dus dik verlies gegeten heb. *zucht*

Het is een redelijk nieuwe company en voor een eerdere figure met simpele posing op 1/7 schaal ITEM #549647 vroegen ze al 15K. Dit is een 1/7 die nog veel gedetailleerder is. D: Ik hoop maar dat ze een redelijk percentage korting op de releaseprijs heef bij BiJ... Gelukkig schijnt de kwaliteit van de manufacturer wel top-notch te zijn.

Nouja, prijs het! :D Want als jij mensen betaald, waar dan ook in Europa, zullen ze allemaal snel je geld hebben. xD Nu is het voor ons Nederlanders even afwachten wanneer de banken hier een schop onder de kont krijgen. Om eerlijk te zijn vindt ik al voor een langere tijd dat de overheid wel mag ingrijpen bij de banken. De rentes worden steeds belachelijker lager, de gebruikskosten worden steeds hoger en de klantenservice steeds moeilijker te bereiken... en dat is bij elke bank zo.
19 dias atrás
0pt
Tsja, we hebben hier het voorbeeld van price and demand...zolang mensen die prijzen blijven betalen, weten de fabrikanten dat ze het kunnen vragen. :( Dus op dat soort momenten kan je eigenlijk alleen met je portemonnee stemmen...en dan bedoel ik dus, een figure die je eigenlijk te duur vindt niet kopen. Ik ben zelf al een aantal keer te zwak geweest daarvoor helaas. :P

Oh nice! En humm, ja, oude prize figures hebben meestal een naardere geur dan oude PVC figures. :S Goed om te lezen dat Naruto er IRL beter uit ziet, want mijn eerste indruk van die figurepagina was niet echt goed. xD Dat gebeurd trouwens wel vaker, dat ze hele oude of lage resolutie foto's maar als main image houden op een figure z'n pagina, ookal zijn er inmiddels betere foto's uit. Is best wel storend imo. Heb ook wel eens vaker zulke foto's gereport en betere aangeleverd, maar MODs/VIBs doen er niet vaak wat aan, heb het idee dat sommige MODs/VIBs me ook niet echt mogen hier. ^^''

Mja, liever niet dat je geld naar die crooks gaat, maar als ze een figure/item hebben die je echt nergens anders kan vinden... Heb het in het verleden ook wel eens gehad met een Duitse figureverkoper die op onze cons staat en ook hele nare verkoopmethodes heeft, maar ze hadden een figure die ik al heel lang zocht voor de retailprijs en dan probeer ik ook te denken in de zin van "tsja, als ik 'm van Suruga-Ya haal of Yahoo! Auctions weet ik ook niet of de vorige eigenaar die er geld aan verdiend heeft, een aardig persoon was". xD

De enige figure waar hij een beetje bij past is m'n Ciel van Aniplex, maar daar twijfel ik ook al lang over of ik de ga houden. Dat zal één van de laatste worden die ik uitpak in mijn collectie, omdat ik eerst al mijn plankjes die een duidelijk thema hebben ingedeeld wil hebben.

Hehe, als je de kans krijgt, waarom niet? :D Ik bedoel, als je zelfs mensen hebt die jouw fics willen vertalen, lijkt het me dat er genoeg interesse is! Wat houdt je eigenlijk tegen om het te proberen? Te weinig tijd?

Als je er aan denkt, probeer het dan wel redelijk op tijd aan me te laten weten als je die figure op Suruga-Ya wil gaan scoren, want dan kan ik er ook rekening mee houden met mijn eigen lijstjes maken en eventueel 1-2 vrienden er bij optrommelen die ook mee willen doen. :)

Hier in NL hebben we al meerdere nachten -12 gehad, de laatste paar nachten zitten we rond de -9 's nachts en -4 overdag. Nou heb ik vanavond een etentje waar ik op de fiets heen zou willen, maar volgens het internet is het op de tijden die ik moet fietsen -7 en -9, dus ik twijfel om maar de auto dan te gaan pakken, ookal hou ik er totaal niet van om dingen met de auto te doen die fietsbaar zijn, probeer altijd wanneer het kan voor de gezonde keuze ergens bij te gaan. :P

Klopt, zijn posing is meer nostalgisch dan die mooie beelden van GSC die eigenlijk meer op fantasydraakbeelden lijken lol. En in mijn ervaring wordt MegaHouse soms op de aftermarket wel wat duurder, maar blijft het vaak toch nog wel makkelijk available, dus met die gedachtengang hoef je je sowieso niet heel erg te haasten.

Zelf ben ik nu dus alleen maar aan het refreshen tot de pre-order van ITEM #604888 open gaat, ik hoop zoooo erg dat de prijs onder 10K blijft, maar ik ben bang dat ze 13-14K op haar gaan plakken. .-.

Ik dacht dat het een Europees iets ging zijn dan alle banken sneller moeten gaan werken sinds 2019? Dat nieuws is duidelijk niet aangekomen hier in NL. :P En ik geef het een grote kans dat de Nederlander waar je wat van gekocht hebt, het geld al in 1-2 dagen heeft, want het ging eind vorig jaar al zo ongeloofelijk snel toen jij mij geld zond. Was ik alleen maar blij mee, want die proxy-group-orders voorschieten is me altijd een klap uit mijn bestedingsbedrag. xD
23 dias atrás
0pt
Hoeveel we ook van deze hobby houden, uiteindelijk zijn al die bedrijven die de figures en merchandise maken gewoon commercieel en moet er geld verdiend worden. ^^''

Hey maar eh, je hebt toch deze Kyuubi ITEM #245931 ? ;D Slechte grap. Op een meer serieuze noot, is denk ik dit je beste optie op dit moment ITEM #12055 ? Ookal ziet Naruto zelf er echt belabberd uit in die figure. >.>

Nippon Yassan is een winkel met...een beetje slecht moraal. Ze doen trucjes zoals de prijs van figures aanpassen zonder het de klanten laten weten en orders cancellen om dan weer figures voor hogere prijzen neer te zetten. Ook hebben ze één of ander verzendsysteem die douanekosten omzeild...maar euh, uiteindelijk zijn al hun figures 100% legaal. Dus ik raad zeker niet aan om bij ze te kopen, maar mocht je echt geen andere plek hebben om die figure te krijgen en 'm zo graag willen...

Mjeh, het is ook een combi dat ik zijn prijs erg hoog vindt en ik nog veel aan het re-evalueren ben van mijn collectie. Dus tenzij een figure een 100% 'must' is, pre-order ik niks meer. Dus hopelijk voor mij past die Aoba later niet goed in mijn collectie. :')

Ugh ja. :P In de nieuwere games is een Abra vangen een stuk makkelijker geworden, maar het was altijd echt een hel in de eerste paar games. :P

Ja, er is ook niks mis met fics herschrijven tot een origineel werk. Als het goed werkt, waarom niet. Al die tijd en moeite zit toch al in het verhaal en de meeste fanfiction scrijvers hebben ook al zo veel gratis aan de community gegeven, dan mogen ze heus wel ook zelf wat geld er aan verdienen. :P

Anders is er altijd nog Suruga-Ya die je ook in de gaten kan houden? In mijn ervaring is de prijs op Suruga-Ya meestal 75-125% die van Mandarake. Dus ze zijn niet per se altijd goedkoper, maar regelmatig toch een paar tientjes minder en/of als het voor dezelfde prijs gaat, dan is het misschien alsnog in zn totaliteit goedkoper bij Suru te halen omdat je dan op verzendkosten bespaard door de group order. Ik weet niet wat zijn release datum is, maar ik zou kort na die datum op Mandarake en Suru blijven letten. :) Je kan me altijd een urgent gemarkeerd PM sturen als je iets op Suru ziet dat je graag wilt en je bang bent het mis te lopen. Ook bij orders waar ik zelf met maar weinig items mee doe, heb ik genoeg vrienden die ook nu al staan te springen om er weer eentje op te zetten. xD

Oh oef, dus zo te lezen hebben jullie ook problemen met extreme kou en sneeuwval op dit moment? Het is echt niet normaal hier. >.>

Bij twijfel doe ik het tegenwoordig niet meer met figures. Maar dat komt ook omdat ik meer verbitterd ben geworden met de huidige marktprijzen. Mijn inkomsten gaan niet zo snel omhoog als de marktprijzen voor figures omhoog gaan. :P Dus ik ben veel selectiever dan vroeger.

Zeker doen! :D Ik hoop dat je het net zo leuk vindt als ik~

Ja, ik zag z'n pre-order pas open! Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat hij met iets minder posing-opties komt dan ik gehoopt had, maar alsnog ziet het er uit als een goede Nendo. :) Ik ga 'm alleen niet pre-orderen, want ik weet niet zo goed wat ik met m'n YGO collectie wil. Ik heb namelijk ook nog aardig wat lagere kwaliteit YGO figures en zat er over na te denken om misschien het alleen maar bij m'n Koto scaleds te gaan houden en dan weet ik ook niet zo goed of ik nog iets met de rest doe. Ga jij 'm bestellen?

Trouwens ook nog iets interessant, had zojuist mijn eerste bankoverschrijving sinds 2019 binnen NL en het duurde weer meerdere werkdagen voordat ik het geld had. Dus hier in NL zijn ze nog niet zo hard bezig met die verwerkingstijd verbeteren. :P Jouw betalingen van eind 2018 waren nog steeds sneller dan een betalingen in 2019 in eigen land. :P
26 dias atrás
0pt
Mja, sowieso kom je er beter vanaf met Archonia's prijs, want blijkbaar kon 'ie niet eens EMS verzonden worden, dus als je 'm bij een Japanse shop had gekocht was je helemaal de sjaak. >.< Maar algemeen zelfs als je niet nadenkt over douane of de verzendkosten, ik vindt die figure eigenlijk z'n retailprijs niet waard... Hij is mooi gedetailleerd en groot, dat zeker, maar...niet voor die prijs.

Big in Japan en soms ook Nippon Yassan hebben de meeste Aniplex figures op pre-order, dan zijn zij je 'proxy' en dan betaal je ook iets meer dan retail bij ze daarvoor, maar in mijn ervaring kan je beter dat doen dan het gokje van de aftermarket. Ik hoop maar dat ik niet al te veel spijt ga hebben van niet ITEM #549359 pre-orderen. >.<

Ik heb vaak meer frustratie gehad bij Pokémon die teleporten of zichzelf pijn doen waardoor hun HP balkje leeg gaat terwijl ik ze probeer te vangen, dan de meeste legendaries LOL. Tijdje terug was ik in Sun heel lang bezig om een Beldum te pakken te krijgen, omdat die zichzelf steeds damage doet en ze te snel dood gingen. :P Het is me uiteindelijk toch gelukt zonder master ball, maar met aardig wat frustratie en verspilde Poké Balls lol.

Ergens verbaasd het me dan ook wel weer dat niet tientallen mensen vervolgens ook gingen proberen om hun fanfictions aangepast te verkopen aan uitgevers, eventueel aan dezelfde uitgever als die van 50shades. Of nouja, ik denk wel dat het meerderen gelukt zijn, maar ik ben meer verbaasd dat we niet nog meer (kleinere) hits van soortgelijke stijl hebben gekregen van andere schrijvers om mee te rijden op de hype. Maar misschien ook weer goed dat dat niet gebeurd is. :P

Hrmm, niet prettig, maar ook bij jou klinkt het alsof het op een kleine irritatie hier en daar na wel meevalt. Toen ik nog voor de gemeente werkte, was de grootste hoeveelheid klachten op muziek en buren met lawaaierige huisdieren.

Ik heb even op BiJ voor je gekeken, maar ik zie die Bitch Bu figure daar ook niet. Eventueel kan je het ook bij hun klantenservice vragen? Ik zag ook dat eerdere Chara-Ani figures wel eens bij Plamoya of GoodsRepublic kwamen, dus anders kan je ook nog die vragen?

Het is altijd irritant als ze figures exclusief maken en al helemaal als het een niche figure is zoals die van Bitch Bu. :( Maar dat komt dan meestal ook door gedoe met licenties...

LOL, succes met het afmaken van de fics! :D Hopelijk is het inmiddels gelukt. Ik heb trouwens nog een review pas afgekregen en geupload, mocht je dat ook leuk vinden om te lezen: BLOG #41921 . Ik ga proberen mijn eerdere pace van 2 reviews per week aan te houden en dat zal in ieder geval de komende tijd wel lukken met de vrije tijd die ik nu heb. :)

Mja, als bij Nedgame iets in je winkelwagentje kan, is het nog in stock. :) Ik heb nooit eerder bij ze gehad dat iets gecancelled werd nadat ik er bestelde en ik koop toch wel minimaal 6x per jaar bij ze.

Oh, dat is inderdaad wel apart, je zou snel een extra print hebben verwacht van Banana Fish nu met de anime die een hele lading nieuwe fans brengt. Maar dit soort 'fouten' merk ik heel vaak bij Britse en Amerikaanse light novel en manga uitgevers. Soms raken ook herdrukken out of stock terwijl een anime op hoogtij is en dan zou je toch denken dat ze daar alles tegen willen doen... Zeker met de huidige animemarkt waarbij de meeste mensen een anime release al 2-3 jaar later 'vergeten' zijn.

Mja, ik had bij een vriendin pas de Levi van de McFarlene lijn gezien en ook zij, ookal is ze grote Levi fan, heeft hem meteen weer in de verkoop gezet. >.> Ik snap eigenlijk niet hoe dat soort figures gewoon op de markt komen, met hun verkoopprijzen kan je voor hetzelfde geld of minder een veel beter uitziende prize figure krijgen. Dus die McFarlene figures voelen gewoon een beetje als bedrog voor de onoplettende koper. :/

Oh. :O Dus je bent bereid om best wel veel te betalen voor die Blue Eyes! Ik zou wel oppassen hoor, want ik heb het idee dat die Blue Eyes weer tiny gaat zijn, net als MegaHouse hun Mewtwo... >.>

Inmiddels heb ik Youjo Senki af en ik raad de serie zeker aan! :D Er is nu kort geleden ook een film van uitgekomen en ik hoop dat deze in een redelijke tijd ook hier verkrijgbaar is voor afronding (?) van het verhaal, of in ieder geval afronding van de huidige verhaallijn. Ik ben ook redelijk zeker dat ik haar figure van Fine Clover ITEM #604888 ga halen, maar over andere merchandise ben ik nog niet zeker. Dus ik weet niet of ik een minicollectie ook voor haar ga maken.
28 dias atrás
Ver mais comentários